Društvo Veneto Banca je banka na čelu grupe Gruppo Veneto Banca koja je prema procjeni Europske središnje banke jedna od 14 talijanskih strateški značajnih kreditnih institucija.
 
Osnovano je 1877. godine pod nazivom Banca Popolare di Montebelluna u Pokrajini Treviso, u srcu sjeveroistočne Italije, s ciljem pružanja podrške kućanstvima, poduzećima i stručnjacima, uspostavljanja trajnih i kvalitetnih poslovnih odnosa i preuzimanja uloge referentne banke u navedenom području koju i dan danas obnaša.
 
Danas grupa Gruppo Veneto Banca posluje na talijanskom tržištu putem mreže poslovnica podijeljenih u osam Središnjih područnih službi, zajedno s društvom u vlasništvu Banca Apulia te društvima Claris Leasing i Claris Factor.
 
Društvo posluje u četiri države Istočne Europe: u Rumunjskoj izravno putem vlastite Podružnice Bukurešt i mreže poslovnica u najvažnijim gradovima, u Moldaviji putem društva u vlasništvu Eximbank, u Hrvatskoj putem društva Veneto banka d.d. i u Albaniji putem društva Veneto Banka sh.a.
 
Društvo raspolaže brojnim udjelima u drugim društvima poput društva BIM – Banca Intermobiliare di Investimenti e Gestioni, specijaliziranog za poslovanje s građanima i upravljanje imovinom, te društva Sintesi 2000, sa sjedištem u Milanu i uredima u Hong Kongu i Šangaju, koje pruža usluge savjetovanja u području internacionalizacije poduzeća.
 
Misija društva Veneto Banca i Grupe kojom upravlja je biti pokretač inovacija i lider na vlastitom području, odnosno pružati kvalitetne usluge i na temelju vlastitih etičkih načela i odgovornosti stvarati trajne vrijednosti za svoje dioničare, klijente i zaposlenike.